BAKANLIK / Y.Dışı-S.Arabistan - Abha Uluslararası Türk Anadolu Lisesi

HAZIRLIK SINIFI TANITIM VİDEOSU

ABHA UTO İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI

Okulumuzda ilk defa 2016-2017 eğitim öğretim yılında İNGİLİZCE HAZIRLIK SINIFI açılmıştır.

2017-2018 eğitim öğretim yılında İKİNCİ HAZIRLIK SINIFIMIZ ile dil öğrenimi devam etmektedir.

PROGRAMIMIZ

5. sınıf İngilizce Hazırlık programımız MEB 5. Sınıf İngilizce Ders Kitabı ile başlamaktadır.

Daha sonra İngiltere’den temin ettiğimiz Oxford University Press – Explorers Serisi ile dil öğrenme programımız devam etmektedir.

EXPLORER SERİSİ şu içerikleri kapsamaktadır:

Young Explorers Class Book 1- Young Explorers Activity Book 1

Young Explorers Class Book 2- Young Explorers Activity Book 2

World Explorers Class Book 1- World Explorers Activity Book 1

World Explorers Class Book 2- World Explorers Activity Book 2

Teachers Books- CDs –Video DVDs- Flashcards-Posters

Bütün bu kaynakları kullanarak Listening-Speaking-Reading-Writing becerileri ön planda verilmekte, grammar içeriği çok kısa ve öz olarak öğretilmektedir. Bu şekilde öğrencilerin derse ilgisi ve konuşma cesaretleri artmaktadır.” Her ünite ile ilgili bir şarkı ve bir yarışma” uygulaması öğrenciler tarafından oldukça beğenilmektedir.

Bir yıl boyunca öğrencilere 2 proje yaptırılmaktadır:

1. Bir Sözlük Yap Projesi- Öğrenciler kendi sözlüğünü kendisi yapmaktadır.
  2. Bir Hikâye Oku Projesi- Öğrenciler uygun seviyede bir hikâye okuyarak İngilizce özetini çıkarmaktadır.

5. sınıfta İngilizce Hazırlık Sınıfı okuyan öğrencilerin kazanımlarını koruyabilmesini desteklemek adına 6. Sınıfta haftalık 3 saat olan İngilizce dersinin yanı sıra 2 saatlik Seçmeli İngilizce dersi konulmuştur.

Yayın: 09.06.2018 - Güncelleme: 12.09.2018 14:54 - Görüntülenme: 808